Menu

Království perníku

Sedlnice [ Město nebo obec ]

Sedlnice
Obec Sedlnice se nachází na severovýchodě Moravy, na území Moravské brány (Porta Moravica), dříve nazývané Kravařsko. Obec Sedlnice se rozkládá na výměře 1372 ha. V současné době zde žije 1400 obyvatel.

Obec Sedlnice je součástí regionu Poodří a také dobrovolného svazku obcí Povodí Sedlnice. Obcí prochází cyklotrasa č.6039 Kopřivnice - Nová Horka. Vesnicí směrem od jihu k severu protéká říčka Sedlnice, která odvádí své vody jako pravý přítok do Odry. Podél toku v délce asi 7 km se rozkládá zástavba rodinných domků, statků, veřejných budov.

Chloubou obce je dobře vybavená základní i mateřská škola, tělocvična se saunou, možnosti ubytování, tenisové kurty, kuželna a Kulturní a informační středisko s internetovou kavárnou, knihovnou a restaurací.

Vedle již dříve zmiňovaných historických památek určitě stojí zato navštívit naši obec zvláště brzy na jaře, v době, kdy kvetou sněženky. Zaměřte své kroky do zámeckého parku, kde vás odmění krásnou podívanou. A zdá-li se vám, že "Sněženky" a jiné sedlnické památky byly pro vás málo, můžete se ještě vydat na kteroukoli světovou stranu. Každá vám nabídne mnoho zajímavostí. (Štramberská trúba, jeskyně Šipka, malebné Beskydy, hrad Hukvaldy nebo Starý Jičín, rozhledna na Bílé hoře u Štramberka, nebo naučná stezka "Kotvice" směrem na Studénku.)



Nejnižší nadmořská výška Sedlnic - 240 m.n.m.
Nejvyšší nadmořská výška Sedlnic - 306 m.n.m.

Plní funkci základního stupně územní samosprávy a v různé míře je také vykonavatelem státní správy.

PŮSOBÍ NA KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ:
Sedlnice

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
DALŠÍ INFORMACE: http://www.Sedlnice.cz

Typ záznamu: Město nebo obec
AKTUALIZACE: Šormová Helena (INFOSYSTEM s.r.o.) org. 56, 23.10.2021 v 11:44 hodin