Menu

Království perníku

Turistická trasa Z Hradce nad Moravicí na Kružberk [ Turistická zajímavost ]

Trasa je vhodná pro pěší turistiku i cykloturistiku.

Osa trasy:
Hradec nad Moravicí - Pilarka, rozcestí Žimrovice, ČSAD - U mostu - Papírenský splav - Nad Melčským údolím, rozcestí - Nad Rynáčskou chatou - Podhradí ČSAD - Podhradí kemp - U Lhotky - Zálužné, most - U Mokřinek, rozcestí - Jánské Koupele - Jánské Koupele, Nad Můstkem - Kružberk, zotavovna - Kružberk, hotel.

Celková délka trasy je 29 km.

Tato trasa je dlouhá, ale velmi atraktivní. Prochází nejkrásnějšími partiemi údolí Moravice a celé oblasti. V úseku do Podhradí jsou to jen minimální sklonové rozdíly. Větší převýšení, ale nijak namáhavé, je v úseku Podhradí - Jánské Koupele. Celkově však trasa není obtížná. Většinou je vedena lesem nebo lukami v údolí s četnými romantickými výhledy. Celou trasu je možné rozdělit na kratší úseky a využít navazujících značených cest k pěším okruhům. Značenou trasu je nutné pozorně sledovat, případné zabloudění v členitém terénu může cestu nepříjemně zkomplikovat.
Z Hradce nad Moravicí až na Podolí je trasa při opatrné jízdě na kole sjízdná. Nesjízdný je výstup na šíji nad splavem a výstup i sjezd u rozcestí nad Melčským údolím. Na kole je rovněž možné dojet k autokempu Podhradí, dále je trasa zcela nesjízdná.

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Daniel Merhout (INFOMORAVA) org. 56, 21.02.2003 v 07:33 hodin