Menu

Království perníku

Turistika a sport v CHKO Pálava [ Turistická zajímavost ]

Turistika a sport v CHKO Pálava

CHKO Pálava je oblíbeným cílem turistů z celého území republiky i ze zahraničí, kteří sem přicházejí obdivovat neobvykle krásnou krajinu, přírodu, historické i architekonické památky i využívat pohostinnost místního obyvatelstva.

Nejnavštěvovanějším místem je NPR Děvín, která se vyznačuje neobyčejně rozmanitou přírodou. Návštěvníkům ji přibližuje naučná stezka. Z několika míst se nabízí pohled na velkou část jižní Moravy, přilehlé oblasti Dolních Rakous a slovenské Malé Karpaty.

Informace o přírodě, historii oblasti a dějinách vinařství lze získat v Regionálním muzeu se sídlem v mikulovském zámku. Archeologická expozice se nachází v Dolních Věstonicích. Navštívit je možné i zříceninu Děviček nad Pavlovem a Sirotčí hrad u Klentnice.

V posledních letech došlo k rychlému rozvoji služeb v oblasti turistiky. Nabízí se nejrůznější formy ubytování v soukromí, v ubytovnách i v nových hotelech. Klade se stále větší důraz na prezentaci regionu a zajištění informačních služeb, o což se stará zejména turistická informační kancelář se sídlem v Mikulově.

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Palava.cz

AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 21.12.2004 v 10:43 hodin