Menu

Království perníku

Bylinné koupele v lázních Komorní Lhotka [ Lázeňská procedůra ]

Bylinné koupele v lázních Komorní Lhotka.

Léčivé rostliny tvoří převládající část přírodních léčiv, proto již v dávnověku tvořily nejpodstatnější část prostředků léčby. Lidové léčitelství se postupně vytvářelo ze zkušeností mnoha generací. Také nynější výzkum léčivých rostlin potvrzuje, že naši předkové správně poznali jejich léčivé účinky a látky z nich izolované jsou podkladem moderních léčiv.

Při nemoci vzniká narušení látkové výměny v organismu , jejíž procesy probíhají i pomocí enzymů - buněčných katalyzátorů. Na úpravu porušených funkcí je třeba organismu dodat látky a prvky, které jsou v harmonickém poměru obsaženy v léčivých rostlinách. Kromě toho účinné složky léčivých rostlin přijímá organismus snadněji, než izolované v lékové formě. Rostlinným léčením se dosahuje celkového posílení organismu .Výsledky se projevují později, ale jsou trvalejší. Výhodou je přirozený původ těchto léčiv, minimální vedlejší účinky, staletá tradice prověřená mnohými generacemi a dobrá dostupnost. Léčivé rostliny jsou vhodné i jako doplněk klasické léčby.

I lidé bez jasných známek projevené choroby používají léčivé rostliny jako preventivní opatření proti nemocem, fyzické a psychické únavě a ke zvýšení odolnosti organismu a zlepšení celkové pohody.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 09.03.2010 v 12:14 hodin